יום ראשון, 24 ביולי 2011

מלחמת גוג(ל)


התמונה לקוחה מאתר וואלה


כמה פעמים הורדתם תוכנה ויחד עימה ביקרו במחשב העבודה האישי שלכם רוגלות שהשפיעו על מהירות המחשב ? השתלטו על דף הבית ? האטו את קצב עבודת המחשב ? וכל מה שהצלחתם לחשוב עליו זה שזכרון המחשב שלכם מלא ולא נותר בו מספיק מקום.

ובכן, אין זה כך.

ענקית האינטרנט, גוגל, בנוסף לכל יישומיה השימושיים, פיתחה יישום המזהה אם מחשב העבודה האישי שלכם נדבק בתוכנת רוגלה כלשהי. במידה וכן, בכניסה לאחד מאתרי גוגל, תתקבל הודעה כי המחשב נמצא בסכנה ויחד עם הודעה זו, מצורף קישור המסייע למשתמש בהסרת התוכנה.

זיהוי השתלטות הרוגלות על המחשב החל במקרה. על פי דברי מהנדס חברת האבטחה, כחלק מעבודות התשתית היום-יומיות החלו לעלות דפוסי זיהוי לא רגילים. מעקב אחר דפוסים אלה העלה כי קיימת תוכנת רוגלה המגיעה ממחשב שהודבק לשרתי גוגל, אוספת את המידע המתקבל ומעבירה אותו באמצעות צד שלישי.

ומהי הסיבה לכך ?
התשובה לכך מאד פשוטה – מעקב אחר משתמשים ואיסוף מידע המועבר ברשת.

זהו בן המקרים הראשונים בהם חברה חיצונית, כדוגמת גוגל, מזהה פעילות בעייתית במחשבי הגולשים ומסייעת להם מיוזמתה האישית להסיר את הרוגלות וזאת מבלי שיהיה צורך שהמשתמש יתקין תוכנת אבטחה על המחשב.

האם כעת המחשבים יכולים לישון טוב בלילה ??

ממש לא !
ככל שהטכנולוגיה מתקדמת, כך מתקדם גם הנשק אשר תוקף אותה. (ובזמן כתיבת שורות אלו, עולה בי הקבלה של עמידות החיידקים לאנטיביוטיקה).
כילדים, חלמנו על סוסים ואבירים ולא העלינו בדעתנו שנתקל בסוס טרויאני המאיים על מחשב ואין לנו מספיק כלים להלחם בו ולהושיע את המחשב.

בטרם נלחץ כפתור ה- Download, חשוב שנדע את ההשלכות.
הורדת תוכנות, משחקים ו-ToolBarים למיניהם הינם חלק בלתי נפרד מהשימוש הקבוע של כלל האנושות, ושל התלמידים בפרט. לכן, במקרה זה, מודגש הצורך בפיתוח וטיפוח  חשיבה מושכלת ונבונה בעת השימוש באינטרנט.



הרשומה מבוססת על הכתבה שפורסמה באתר WallaTech .
http://tech.walla.co.il/?w=/4007/1842626 . אוחזר בתאריך 24 ביולי 2011.


תגובה 1:

  1. שלום
    שמי דינה ואני אסיסטנטית של ד"ר גילה קורץ.
    אני בודקת האם ניתן לרשום תגובה בבלוג שלך
    תודה

    השבמחק