יום שלישי, 9 באוגוסט 2011

העם דורש Like חברתי

בשבועות האחרונים מחאת האוהלים תקעה יתד משמעותי באקטואליה ובקרב אזרחי המדינה.
מחאת הדור הצעיר בגין עוולות חברתיים הנגרמים בחברה הישראלית ומונעים מצב של קיום בכבוד.
הדור הצעיר הוא אותו דור דיגיטלי אשר נולד לתוך העולם הדיגיטלי. ואכן, המחשב והאייפון הפכו לחלק בלתי נפרד מהנוף האוהלי ומשמשים ככלי מרכזי בידי המוחאים לשתף את עם ישראל בארועים המתרחשים והעתידיים להתרחש.
והיכן ניתן למצוא עדכונים והודעות שוטפות על כך ?
בפייסבוק, כמובן.
בניגוד למהפכה שהתרחשה במצרים, בה הפייסבוק שימש ככלי ממנו יצא ההמון אל הרחובות. מחאת האוהלים פועלת באופן הפוך – היידוע והשיתוף על קיר הקבוצה משמש אך ורק לצורך יידוע ושיתוף בנעשה.
מארגני מחאת האוהלים משתמשים ברשת האינטרנט של בת הקפה הנמצאים סביבם והם מעדכנים באופן שוטף את דף הפייסבוק. אך לא די בדף בית אחד, או שמא עליי לכתוב דף אוהל אחד. ישנם דפים נוספים המציינים אירועים שונים, כדוגמת הפגנות אשר מתארגנות ברחבי הארץ ומפה המציינת היכן ממוקמים מוקדי המחאה.

תארו לכם את מחאת האוהלים ללא פייסבוק ... או את מחאת הקוטג' ללא פייסבוק ... או אולי את המהפיכה במצרים ללא פייסבוק.. ולא רק במחאות עסקינן  - ישנם דברים רבים המתקיימים בזכות והודות לפייסבוק, אחד מהם הוא ערב הזכרון בו נכחתי הודות לפייסבוק ועל כך אף נרשמה רשומה בבלוג שלי, אך בל נשכח כי בצד דברים רבים אלה, ישנם גם דברים פחות נעימים ופחות חיוביים המצרכים משנה זהירות.

שוב אני מוצאת עצמי נחשפת לשימוש נאות של הפייסבוק הממלא את ייעודו כרשת חברתית והפעם בידי החברה הישראלית הצעירה היוצרת שינוי חיובי ומהותי עבור החברה הישראלית בה אנו חיים בעידן המאה ה-21.











הרשומה מבוססת על כתבתו של עודד ירון הלקוחה מאתר http://tech.walla.co.il/?w=/4007/1848547



6 תגובות:

  1. אני אחמד גרה לומד במרכז ללימודים אקדמיים לקראת תואר שני בניהול מערכות חינוך . קראתי את הבלוג שלך זה היה מאוד מעניין ואקטואלי ליום . מאוד מעריך את השקפותיך בעיקר שזה מעניין את כולם קרי הצעירים שמוצאים את עצמם בלי קורת גג אם המדינה לא תדאג ותשפר את תנאי החברה ובעיקר מעמד הביניים

    השבמחק
  2. אחמד שלום,

    אכן הרשומה אקטואלית להיום, אך הנושאים עליהם מוחה הדור הצעיר אינם בני יום ומלווים אותנו מימים ימימה.

    מודה לך על קריאת הרשומה ומאחלת לך בהצלחה בהמשך דרכך בלימודים.
    לימור

    השבמחק
  3. לימור שלום,
    אכן הפייסבוק הוא המוטיב החוזר (והמוביל )למאבקים במאה ה 21.
    כמו בכל דבר בחיים גם לניהול מאבקים אלו בפייס יש 2 צדדים.
    בצד החיובי, המחאות (ולצערנו יש המון) התחילו, התחזקו ומגיעות לאלפי ועשרת אלפי אנשים. באחת משיחות החולין שלי נחשפתי למטאפורה מעניינת, שהמחאות הן כמו שדה קוצים ביום חם והפייס הוא גפרור דולק שנזרק...
    לצד השלישי, מחאה ארוכת טווח ועם תוצאות לא יכולה להתנהל דרך תקשורת אלחוטית, הבאת לדוגמא את מצרים, ודוגמא זאת מצויינת, אך תקחי לדוגמא את ספרד, ששם המחאה מתנהלת דרך התקשורת והרחוב.
    מכאן ניתן להבין, שאם לא יקרה משהו דרמטי בימים הקרובים, מחאת האוהלים תכנס להיסטוריה (עוד כמה ימים נכנסים לספטמבר, התלמידים חוזרים לביתי הספר, החגים בפתח והסטודנטים יצטרכו לחזור לספסל הלימודים)
    מסקנתי,
    הפייסבוק הוא כלי מצויין לתחילת מחאה/מאבק/הפיכה, אך הוא לא הכלי שמניע את המכונה...
    בהצלחה במאבקינו הצודק!!
    עומר דוד

    השבמחק
  4. גם אני מנסה ונראה אם הפעם אצליח ...

    השבמחק
  5. עומר דוד שלום,
    אכן מסכימה עימך כי הפייסבוק הינו כלי מצויין לתחילתו של ארוע חברתי כזה או אחר, יחד עם זאת יש לזכור כי לכל כלי יש שימוש וייעוד ואל לנו לייעד לו שימוש אחר, פן תדעך ולא תושג המטרה.

    מודה לך על התייחסותך לרשומה זו ומאחלת לך בהצלחה בהמשך דרכך,
    לימור

    השבמחק